Hierontapalvelut                 


Perinteinen hieronta:

Perinteinen eli klassinen hieronta on erilaisten hierontaotteiden vuorottelua asiakkaan tarpeiden mukaisesti toteutettuna. Hieronnassa käytetään sivelyjä, hankauksia, puserteluja, taputuksia ja täristyksiä. Kivun hoidon välineinä käytetään lisäksi kylmä-ja lämpöhoitoja, kinesioteippauksia, triggerkäsittelyjä ja faskiakäsittelyjä. Passiiviset venytykset ovat myös tärkeä lisä hierontaan. Hieronnan aikana voidaan ohjata asiakasta omatoimiseen kuntoutukseen kuten venyttelyihin ja lihasten vahvistamiseen .

Hieronnan vaikutukset ovat monimuotoisia ja jokainen asiakas kokee hieronnan omalla tavallaan. Lihasjännitykset lievenevät lihaksiston rentoutumisen kautta, pintaverenkierto ja aineenvaihdunta vilkastuvat. Hieronnalla saadaan nopeutettua kuona-aineiden poistumista kudoksista ja lisättyä faskiakerrosten välistä liukuvuutta.  Hieronta on myös hyvä stressin lievittäjä ,sillä se rauhoittaa keskushermostoa.

Koulutettu hieroja on Valviran rekisterissä ja laillistettu terveydenhuollon ammattihenkilö.Purentalihashieronta ( 60min)

Purentalihashierontaa käytetään lievittämään kasvojen, leuan ja niska-hartiaseudun  kipuja. Purentalihasten kireys voi johtua monista eri asioista ja oirekirjo on moninainen.

Jos sinulla on joku alla olevista oireista, voit kokeilla purentalihashierontaa :

* Narskuttelu eli bruksismi 

* Kasvojen ja kurkun alueen lihasten kireydet, äänen ongelmat,      "pala kurkussa"

* Leuan alueen kiputilat

* Hammassärky, hampaiden arkuus

* Päänsärky, migreeni

* Korva lukossa, tinnitusta 

* Jännitystilat niska-hartiaseudulla, stressi

Hieronnan aikana käydään läpi suun ulkopuoliset purentalihakset, suun sisäpuolisia purentalihaksia suojakäsineillä sekä purentaan läheisesti liittyvät niskan , kaulan ja hartian lihakset.  Käsittely kestää yleensä n. 60 min, mutta aikaa voidaan lyhentää tai pidentää asiakkaan toiveiden mukaisesti. 


MUISTA JUODA VETTÄ HIERONNAN JÄLKEEN ...ja muutenkin.

Osahieronta( 30 min):

Osahieronnan aikana hierotaan vaihtoehtoisesti esimerkiksi niska-hartiaseutua, käsiä tai muita pienempia vartalon alueita.  

Puolihieronta ( 60min):

Puolihieronnassa keskitytään yleensä joko ylävartalon tai alavartalon lihaksiston hierontaan riippuen asiakkaan senhetkisestä tilanteesta. Usein esimerkiksi alaselän ongelmat saattavat johtua jaloista, joten ennen hierontaan selvitetään myös jalkojen ongelmat.  Samalla tarkistetaan asiakkaan ryhtiä ja asentovirheitä, jotka voivat aiheuttaa vääränlaisia kuormituksia eri puolille kehoa.

Kokohieronta ( 90 min tai 120 min)

Kokohieronnassa voidaan hieroa  asiakas päästä jalkoihin, joskin minä aloitan aina jalkapohjista ja päätän hieronnan pään alueelle. (Kullakin hierojalla on itselleen sopiva hierontajärjestys ja käsiala). Kokohieronnassa voidaan myös keskittyä vain joko ylä- tai alaraajojen alueisiin , mikäli asiakas niin toivoo tai se on hieronnan kannalta järkevää.


Huomioi ,että palvelukuvaukset ovat vain ohjeellisia : Kaikki hieronnat tehdään asiakkaan tilanteen mukaan ja tarvittaessa keskitytään enemmän tiettyyn kohtaa kehossa. Tutkiminen ennen hierontaa antaa hierojalle viitteitä siitä, mikä ongelmatilanteen aiheuttaa ja minne käsittelyjä kannattaa kohdentaa. Kinesioteippausta, faskiakäsittelyjä  ja kylmä-lämpökäsittelyjä käytetään tarvittaessa hieronnan lisänä.


JA AINA  EI TARVITSE OLLA TIETTYÄ VAIVAA TAI KIPUA JOSSAIN - JOSKUS HIERONTAAN VOI TULLA VAIN RENTOUTUMAAN.Kuumakivihieronta:

Kuumakivihieronnassa hieronnan välineinä käytetään käsien lisäksi kuumassa vedessä lämmitettyjä luonnon hiomia basalttikiviä.

Hoidon elementteinä ovat kosketus, lämpö, öljy, kivien paino ja energia. Koska kiviä liikutellaan keholla, niiden kuumuus ei ole häiritsevää. 

Vaikutukset:
Kuumakivihieronta laukaisee lihasjännityksiä, lievittää kipua, tehostaa veren- ja lymfakiertoa, lisää sidekudoksen elastisuutta , helpottaa oman kehon hahmotusta, vähentää stressiäa ja on vain yksinkertaisesti rauhoittava ja ylellinen elämys.

Kuumakivihieronta sopii lähes kaikille ja varsinkin niille, jotka nauttivat lämmöstä.

Ajankohtaista kehonhuollon saralla

Omasta kunnosta huolehtiminen on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Säännöllinen llikunta ja terveellinen , monipuolinen ravinto luovat pohjan elimistömme vastustuskyvylle ja sitä vastustuskykyä tarvitaan . 

Ulkoilun ja liikunnan jälkeen kannattaa yhä muistaa venyttely. Hyviä venyttelyohjeita ja kokonaisia kehonhuollon ohjelmia löytyy netistä . Ota nyt uudeksi rutiiniksi jokapäiväinen venyttelyhetki . 

Tai kokeile kylmää vettä ! Kylmä vesi poistaa kipua ja rentouttaa vilkastuttamalla aineenvaihduntaa. Kesällä kylmä suihku ja talvella avanto ovat hyviä kehonhuollon välineitä.