Hierontapalvelut


Lahjavinkki : Lahjakortti hierontaan tai kuumakivihierontaan. Soita tai laita sähköpostia !

Perinteinen hieronta:

Perinteinen eli klassinen hieronta on erilaisten hierontaotteiden vuorottelua asiakkaan tarpeiden mukaisesti toteutettuna. Hieronnassa käytetään sivelyjä, hankauksia, puserteluja, taputuksia ja täristyksiä. Kivun hoidon välineinä käytetään lisäksi kylmä-ja lämpöhoitoja, kinesioteippauksia, triggerkäsittelyjä ja faskiakäsittelyjä. Passiiviset venytykset ovat myös tärkeä lisä hierontaan. Hieronnan aikana voidaan ohjata asiakasta omatoimiseen kuntoutukseen kuten venyttelyihin ja lihasten vahvistamiseen .

Hieronnan vaikutukset ovat monimuotoisia ja jokainen asiakas kokee hieronnan omalla tavallaan. Lihasjännitykset lievenevät lihaksiston rentoutumisen kautta, pintaverenkierto ja aineenvaihdunta vilkastuvat. Hieronnalla saadaan nopeutettua kuona-aineiden poistumista kudoksista ja lisättyä faskiakerrosten välistä liukuvuutta.  Hieronta on myös hyvä stressin lievittäjä ,sillä se rauhoittaa keskushermostoa.

Koulutettu hieroja on Valviran rekisterissä ja laillistettu terveydenhuollon ammattihenkilö.


MUISTA JUODA VETTÄ HIERONNAN JÄLKEEN ...ja muutenkin.

Niska-hartiaseudun hieronta( 30 min):

Hierotaan  yläselän lihakset, hartialihakset ja niskan ja kaulan alue. Niska-hartiaseutua kuormittavat päätetyö, yksipuoliset työasennot ja ryhtivirheet. Päänsärky, raajojen puutumiset ja huimaus saattavat olla oireita tämän alueen lihasten kireyksistä.

Puolihieronta ( 60min):

Puolihieronnassa keskitytään yleensä joko ylävartalon tai alavartalon lihaksiston hierontaan riippuen asiakkaan senhetkisestä tilanteesta. Usein esimerkiksi alaselän ongelmat saattavat johtua jaloista, joten ennen hierontaan selvitetään myös jalkojen ongelmat.  Samalla tarkistetaan asiakkaan ryhtiä ja asentovirheitä, jotka voivat aiheuttaa vääränlaisia kuormituksia eri puolille kehoa.

Kokohieronta ( 90 min tai 120 min)

Kokohieronnassa käsitellään asiakas päästä jalkoihin, joskin minä aloitan aina jalkapohjista ja päätän hieronnan pään alueelle. (Kullakin hierojalla on itselleen sopiva hierontajärjestys ja käsiala).


Huomioi ,että palvelukuvaukset ovat vain ohjeellisia : Kaikki hieronnat tehdään asiakkaan tilanteen mukaan ja tarvittaessa keskitytään enemmän tiettyyn kohtaa kehossa. Tutkiminen ennen hierontaa antaa hierojalle viitteitä siitä, mikä ongelmatilanteen aiheuttaa ja minne käsittelyjä kannattaa kohdentaa. Kinesioteippausta, faskiakäsittelyjä  ja kylmä-lämpökäsittelyjä käytetään tarvittaessa hieronnan lisänä.


JA AINA  EI TARVITSE OLLA TIETTYÄ VAIVAA TAI KIPUA JOSSAIN - JOSKUS HIERONTAAN VOI TULLA VAIN RENTOUTUMAAN.Kuumakivihieronta:

Kuumakivihieronnassa hieronnan välineinä käytetään käsien lisäksi kuumassa vedessä lämmitettyjä luonnon hiomia basalttikiviä.

Hoidon elementteinä ovat kosketus, lämpö, öljy, kivien paino ja energia. Koska kiviä liikutellaan keholla, niiden kuumuus ei ole häiritsevää. 

Vaikutukset:
Kuumakivihieronta laukaisee lihasjännityksiä, lievittää kipua, tehostaa veren- ja lymfakiertoa, lisää sidekudoksen elastisuutta , helpottaa oman kehon hahmotusta, vähentää stressiäa ja on vain yksinkertaisesti rauhoittava ja ylellinen elämys.

Kuumakivihieronta sopii lähes kaikille ja varsinkin niille, jotka nauttivat lämmöstä.

Ajankohtaista kehonhuollon saralla

Tukalan kuumat kelit ovat nyt ilmeisesti takana ja tuuli tuivertaa sieltä sun täältä. Pukeutuminen liikkuessa tuulisella säällä on erityisen tärkeää . Niskan ja kaulan alue on hyvä suojata . Tuulen aiheuttama veto voi hyvinkin lisätä niska- hartiakipuja.  

Ulkoilun ja liikunnan jälkeen kannattaa yhä muistaa venyttely. Hyviä venyttelyohjeita ja kokonaisia kehonhuollon ohjelmia löytyy netistä . Ota nyt uudeksi rutiiniksi jokapäiväinen venyttelyhetki ja ota mummut, papat ja lapset mukaan .