Piha- ja puutarhaneuvonta


Piha-ja puutarhaneuvontaa teen ympäri vuoden, mutta pääosin se keskittyy kevät- kesäkauteen. Pihakäyntejä varten kannattaa ottaa yhteyttä hyvissä ajoin ennen aiottuja rakentamis- tai istutusaikeita. Toukokuusta elokuulle tavoitat minut myös Piha ja Puutarha J. Ahvenjärveltä, jossa olen neuvonta-ja myyntitöissä.

Pihakäynti maksaa asiakkaalle 60€/ käynti + matkat kilometrikorvauksen mukaan. Jos käynnin lisäksi asiakas haluaa pihan tai esimerkiksi perennaryhmän hahmottelua , on hinta tuntiperusteinen 60 €/h. Tarkat ja yksityiskohtaiset pihasuunnitelmat eivät kuulu yritykseni tuotevalikoimaan.

Pihakäynti on helppo ja edullinen tapa päivittää pihan ja puutarhan ilmettä. Pihakäynnillä käydään paikan päällä läpi toiveita ja haaveita pihasi suhteen, paneudutaan ongelmakohtiin ja yritetään löytää sinulle sopivat ratkaisut . Pihakäynti kestää kohteesta riippuen 1-1,5 h.

Käynnin sujuvuutta lisää se, että mietit etukäteen, millaisia ongelmia tai toiveita sinulla on. Pihan toimintoja ( oleskelualue, leikkipaikka, huoltotilat, käytävät, istutusalueet) on hyvä pohdiskella ja lempikasvit tai kasvi-inhokit kannattaa kirjata ylös. Monille ovat tärkeitä myös pihakasvien värit ja muodot. Kirjat, lehdet, kuvastot ja internet ovat hyvänä apuna kasvien valinnassa.

Ajankohtaista puutarhassa

Iltojen pimetessä puutarhaankin voi saada uutta ilmettä valojen avulla. Jouluvalojen määrää voi ehkä joutua vähentämään sähkön hinnan vuoksi, mutta onneksi nykyiset ledvalot eivät kuluta kovin paljon energiaa. 

Ajastusta käyttämällä valot ovat päällä vain sen ajan , kun itse haluamme. Näin voidaan vähentää turhaa sähkönkulutusta , mutta silti saada pikkaisen valoa pimeyteen.

Pupujussit ja kauriit kuljeskelevat mitään pelkäämättä taas puutarhoissa valitsemassa sopivia ruokailupaikkoja. On siis aika laittaa verkot suojaamaan hedelmäpuut, pensasmustikat ja muut suojausta tarvitsevat kasvit. Ja viime talvesta oppineena käytämme korkeampia verkkoja !