Piha- ja puutarhaneuvonta


Piha-ja puutarhaneuvontaa teen ympäri vuoden, mutta pääosin se keskittyy kevät- kesäkauteen. Pihakäyntejä varten kannattaa ottaa yhteyttä hyvissä ajoin ennen aiottuja rakentamis- tai istutusaikeita. Toukokuusta elokuulle tavoitat minut myös Piha ja Puutarha J. Ahvenjärveltä, jossa olen neuvonta-ja myyntitöissä.

Pihakäynti maksaa asiakkaalle 50€/ käynti + matkat kilometrikorvauksen mukaan. Jos käynnin lisäksi asiakas haluaa pihan tai esimerkiksi perennaryhmän hahmottelua , on hinta tuntiperusteinen 50 €/h. Tarkat ja yksityiskohtaiset pihasuunnitelmat eivät kuulu yritykseni tuotevalikoimaan.

Pihakäynti on helppo ja edullinen tapa päivittää pihan ja puutarhan ilmettä. Pihakäynnillä käydään paikan päällä läpi toiveita ja haaveita pihasi suhteen, paneudutaan ongelmakohtiin ja yritetään löytää sinulle sopivat ratkaisut . Pihakäynti kestää kohteesta riippuen 1-1,5 h.

Käynnin sujuvuutta lisää se, että mietit etukäteen, millaisia ongelmia tai toiveita sinulla on. Pihan toimintoja ( oleskelualue, leikkipaikka, huoltotilat, käytävät, istutusalueet) on hyvä pohdiskella ja lempikasvit tai kasvi-inhokit kannattaa kirjata ylös. Monille ovat tärkeitä myös pihakasvien värit ja muodot. Kirjat, lehdet, kuvastot ja internet ovat hyvänä apuna kasvien valinnassa.

Ajankohtaista puutarhassa

Elimme hyvin erikoista aikaa keväällä ja se näkyi myös puutarhoilla. Uudet puutarhanhoidon ystävät kansoittivat myymälät ja taimistot ja yhä useampi piha sai istutuksia. Hyötykasvit , oman ruuan kasvattaminen oli monille nyt se tärkein ajatus. 

Hedelmäpuita, marjapensaita ja muitakin hyötykasveja istutettiin kesällä innokkaasti. Jotta saamme nauttia hyötykasveista myös ensi keväänä, kannattaa nyt talven tullessa tarkistaa myyrä- ja jänissuojat puutarhassa. 

Perennoita voi peitellä vaikka havuilla tai talvensuojaturpeella . Toivotaan tietysti, että lunta tulee senverran, että se hoitaa kasvien suojauksen meidän puolestamme.

Jouluvalot ovat nyt pimeällä tarpeen ja niitä voi sijoitella pitkin poikin pihaa ihan vain tunnelmaa luomaan tai vaikka  kaamosmasennusta vastaan.