Piha- ja puutarhaneuvonta


Piha-ja puutarhaneuvontaa teen ympäri vuoden, mutta pääosin se keskittyy kevät- kesäkauteen. Pihakäyntejä varten kannattaa ottaa yhteyttä hyvissä ajoin ennen aiottuja rakentamis- tai istutusaikeita. Toukokuusta elokuulle tavoitat minut myös Piha ja Puutarha J. Ahvenjärveltä, jossa olen neuvonta-ja myyntitöissä.

Pihakäynti maksaa asiakkaalle 50€/ käynti + matkat kilometrikorvauksen mukaan. Jos käynnin lisäksi asiakas haluaa pihan tai esimerkiksi perennaryhmän hahmottelua , on hinta tuntiperusteinen 50 €/h. Tarkat ja yksityiskohtaiset pihasuunnitelmat eivät kuulu yritykseni tuotevalikoimaan.

Pihakäynti on helppo ja edullinen tapa päivittää pihan ja puutarhan ilmettä. Pihakäynnillä käydään paikan päällä läpi toiveita ja haaveita pihasi suhteen, paneudutaan ongelmakohtiin ja yritetään löytää sinulle sopivat ratkaisut . Pihakäynti kestää kohteesta riippuen 1-1,5 h.

Käynnin sujuvuutta lisää se, että mietit etukäteen, millaisia ongelmia tai toiveita sinulla on. Pihan toimintoja ( oleskelualue, leikkipaikka, huoltotilat, käytävät, istutusalueet) on hyvä pohdiskella ja lempikasvit tai kasvi-inhokit kannattaa kirjata ylös. Monille ovat tärkeitä myös pihakasvien värit ja muodot. Kirjat, lehdet, kuvastot ja internet ovat hyvänä apuna kasvien valinnassa.

Ajankohtaista puutarhassa

Puutarhat kukkivat nyt kauneimmillaan, mutta jatkuva kuivuus rasittaa monia kasveja. Kastelua tarvitaan lähes päivittäin. Kasvit saavat veden käyttöönsä parhaiten , jos kastelet myöhään illalla tai yöllä. Päivällä tehty kastelu haihtuu helposti paahteessa ilmaan , eivätkä kasvien juuret ehdi saada sitä ollenkaan. Lehteviä pensaita, puita ja havuja  kannattaa silti suihkutella päivälläkin , sillä sumuttelu vähentää niiden haihduntaa ja lehdet ja neulaset eivät pala auringossa.

Puutarhamarjojen kypsymiseen veden vähyys vaikuttaa siten , että marjakausi on lyhyt ja marjakoko pienenee. Mansikat, vadelmat ja herukat hyötyvät nyt kastelusta erityisen paljon.