Piha- ja puutarhaneuvonta


Piha-ja puutarhaneuvontaa teen ympäri vuoden, mutta pääosin se keskittyy kevät- kesäkauteen. Pihakäyntejä varten kannattaa ottaa yhteyttä hyvissä ajoin ennen aiottuja rakentamis- tai istutusaikeita. Toukokuusta elokuulle tavoitat minut myös Piha ja Puutarha J. Ahvenjärveltä, jossa olen neuvonta-ja myyntitöissä.

Pihakäynti maksaa asiakkaalle 60€/ käynti + matkat kilometrikorvauksen mukaan. Jos käynnin lisäksi asiakas haluaa pihan tai esimerkiksi perennaryhmän hahmottelua , on hinta tuntiperusteinen 60 €/h. Tarkat ja yksityiskohtaiset pihasuunnitelmat eivät kuulu yritykseni tuotevalikoimaan.

Pihakäynti on helppo ja edullinen tapa päivittää pihan ja puutarhan ilmettä. Pihakäynnillä käydään paikan päällä läpi toiveita ja haaveita pihasi suhteen, paneudutaan ongelmakohtiin ja yritetään löytää sinulle sopivat ratkaisut . Pihakäynti kestää kohteesta riippuen 1-1,5 h.

Käynnin sujuvuutta lisää se, että mietit etukäteen, millaisia ongelmia tai toiveita sinulla on. Pihan toimintoja ( oleskelualue, leikkipaikka, huoltotilat, käytävät, istutusalueet) on hyvä pohdiskella ja lempikasvit tai kasvi-inhokit kannattaa kirjata ylös. Monille ovat tärkeitä myös pihakasvien värit ja muodot. Kirjat, lehdet, kuvastot ja internet ovat hyvänä apuna kasvien valinnassa.

Ajankohtaista puutarhassa

Kylvöjen aika on koittanut!

Tomaatit on jo kylvetty ja  kohta alkaa muiden vihannesten ja kukkien kylvötyöt. Valmiit kylvöalustat ovat käteviä kotitarveviljelijälle . Kunnon kylvömulta on tärkeää siementen itämistä ajatellen ja kasvupaikka tulisi olla lämmin ja valoisa.  

Myös ulkona tapahtuu. Auringon paiste kuumottaa nyt ikivihreitä kasveja , kuten havuja ja rodoja. Jos peittäminen on unohtunut, kannattaa yhä suojata kasvit auringolta. Ja kun lumet sulavat kokonaan , voi alkaa kastella lämpimällä vedellä juuristoa. 

Ja ne rusakot, jotka aloittivat tihutyönsä jo syksyllä. Nyt niitä on moninkertainen määrä ja siksi on hyvä yhä suojata omenapuita ja pensaita. Vadelmat on latvottu ja ruusut leikattu , mutta onneksi ne ovat hyviä kasvamaan uutta kasvua.