Piha- ja puutarhaneuvonta


Piha-ja puutarhaneuvontaa teen ympäri vuoden, mutta pääosin se keskittyy kevät- kesäkauteen. Pihakäyntejä varten kannattaa ottaa yhteyttä hyvissä ajoin ennen aiottuja rakentamis- tai istutusaikeita. Toukokuusta elokuulle tavoitat minut myös Piha ja Puutarha J. Ahvenjärveltä, jossa olen neuvonta-ja myyntitöissä.

Pihakäynti maksaa asiakkaalle 50€/ käynti + matkat kilometrikorvauksen mukaan. Jos käynnin lisäksi asiakas haluaa pihan tai esimerkiksi perennaryhmän hahmottelua , on hinta tuntiperusteinen 50 €/h. Tarkat ja yksityiskohtaiset pihasuunnitelmat eivät kuulu yritykseni tuotevalikoimaan.

Pihakäynti on helppo ja edullinen tapa päivittää pihan ja puutarhan ilmettä. Pihakäynnillä käydään paikan päällä läpi toiveita ja haaveita pihasi suhteen, paneudutaan ongelmakohtiin ja yritetään löytää sinulle sopivat ratkaisut . Pihakäynti kestää kohteesta riippuen 1-1,5 h.

Käynnin sujuvuutta lisää se, että mietit etukäteen, millaisia ongelmia tai toiveita sinulla on. Pihan toimintoja ( oleskelualue, leikkipaikka, huoltotilat, käytävät, istutusalueet) on hyvä pohdiskella ja lempikasvit tai kasvi-inhokit kannattaa kirjata ylös. Monille ovat tärkeitä myös pihakasvien värit ja muodot. Kirjat, lehdet, kuvastot ja internet ovat hyvänä apuna kasvien valinnassa.

Ajankohtaista puutarhassa

Rusakot kävivät vähän liiankin innokkaasti vierailulla puutarhoissa. Omenapuu, kirsikkapuut ja monet koristepensaatkin saivat kokea pupujen terävien hampaiden kosketuksen. Jopa vanhojen omppujen rungot kelpasivat . Nyt kun yöpakkaset alkavat hellittää, on aika korjata vaurioita.

Vahingoittuneet kohdat kannattaa vuolla säännöllisen muotoiseksi ja suojata haavanhoitoaineilla. Pahasti järsityt oksat voi poistaa rungosta kokonaan, Leikkauskohdat suojataan haavanhoitoaineella.

Jos puput ovat syöneet pensaita pahasti, voi suurelle osalle koristepensaita tehdä keväällä alasleikkauksen. Näin ne uudistuvat ja kasvavat taas kauniisti.