Piha- ja puutarhaneuvonta


Piha-ja puutarhaneuvontaa teen ympäri vuoden, mutta pääosin se keskittyy kevät- kesäkauteen. Pihakäyntejä varten kannattaa ottaa yhteyttä hyvissä ajoin ennen aiottuja rakentamis- tai istutusaikeita. Toukokuusta elokuulle tavoitat minut myös Piha ja Puutarha J. Ahvenjärveltä, jossa olen neuvonta-ja myyntitöissä.

Pihakäynti maksaa asiakkaalle 50€/ käynti + matkat kilometrikorvauksen mukaan. Jos käynnin lisäksi asiakas haluaa pihan tai esimerkiksi perennaryhmän hahmottelua , on hinta tuntiperusteinen 50 €/h. Tarkat ja yksityiskohtaiset pihasuunnitelmat eivät kuulu yritykseni tuotevalikoimaan.

Pihakäynti on helppo ja edullinen tapa päivittää pihan ja puutarhan ilmettä. Pihakäynnillä käydään paikan päällä läpi toiveita ja haaveita pihasi suhteen, paneudutaan ongelmakohtiin ja yritetään löytää sinulle sopivat ratkaisut . Pihakäynti kestää kohteesta riippuen 1-1,5 h.

Käynnin sujuvuutta lisää se, että mietit etukäteen, millaisia ongelmia tai toiveita sinulla on. Pihan toimintoja ( oleskelualue, leikkipaikka, huoltotilat, käytävät, istutusalueet) on hyvä pohdiskella ja lempikasvit tai kasvi-inhokit kannattaa kirjata ylös. Monille ovat tärkeitä myös pihakasvien värit ja muodot. Kirjat, lehdet, kuvastot ja internet ovat hyvänä apuna kasvien valinnassa.

Ajankohtaista puutarhassa

Puutarhassa kasvukausi vielä jatkuu ja satoa kerätään . Hedelmäpuita voi leikata näin kesän lähestyessä loppuaan ja syyslannoituksen aika on nyt. 

Syksy on myös hyvää aikaa istutella uusia kasveja pihaan ja puutarhaan. Taimet ovat hyvässä kasvussa taimimyymälöissä ja ne juurtuvat nopeasti kosteassa ja vielä suhteellisen lämpimässä säässä. Kasteluakin ne tarvitsevat vähemmän kuin kevään ja kesän aikana. 

Syysväri alkaa pukea monia pensaita ja perennoitakin . Hyvän syysvärin omaavia kasveja kannattaakin valita pihalleen;  erilaiset värit lehdissä ja varsissa pitävät pihan mielenkiintoisena keväästä syksyyn.