Piha- ja puutarhaneuvonta


Piha-ja puutarhaneuvontaa teen ympäri vuoden, mutta pääosin se keskittyy kevät- kesäkauteen. Pihakäyntejä varten kannattaa ottaa yhteyttä hyvissä ajoin ennen aiottuja rakentamis- tai istutusaikeita. Toukokuusta elokuulle tavoitat minut myös Piha ja Puutarha J. Ahvenjärveltä, jossa olen neuvonta-ja myyntitöissä.

Pihakäynti maksaa asiakkaalle 60€/ käynti + matkat kilometrikorvauksen mukaan. Jos käynnin lisäksi asiakas haluaa pihan tai esimerkiksi perennaryhmän hahmottelua , on hinta tuntiperusteinen 60 €/h. Tarkat ja yksityiskohtaiset pihasuunnitelmat eivät kuulu yritykseni tuotevalikoimaan.

Pihakäynti on helppo ja edullinen tapa päivittää pihan ja puutarhan ilmettä. Pihakäynnillä käydään paikan päällä läpi toiveita ja haaveita pihasi suhteen, paneudutaan ongelmakohtiin ja yritetään löytää sinulle sopivat ratkaisut . Pihakäynti kestää kohteesta riippuen 1-1,5 h.

Käynnin sujuvuutta lisää se, että mietit etukäteen, millaisia ongelmia tai toiveita sinulla on. Pihan toimintoja ( oleskelualue, leikkipaikka, huoltotilat, käytävät, istutusalueet) on hyvä pohdiskella ja lempikasvit tai kasvi-inhokit kannattaa kirjata ylös. Monille ovat tärkeitä myös pihakasvien värit ja muodot. Kirjat, lehdet, kuvastot ja internet ovat hyvänä apuna kasvien valinnassa.

Ajankohtaista puutarhassa

Syyslannoitus on elokuun puutarhatöistä yksi tärkeimmistä. Sillä varmistetaan monivuotisten kasvien talvehtiminen ja seuraavaan vuoden kukinta ja sato. Syyslannoituksen lisäksi, myös vuotuisen kalkituksen voi antaa näin syyskesällä tai syksyllä. 

Syksy on myös hyvää aikaa kaikenlaisille istutuksille, Nurmikko itää hyvin , kun kastetta alkaa jo olla maassa. Taimet juurtuvat kosteaan ja lämpimään maahan nopeasti ja kastelun tarve on vähäisempi; toki kastellakin täytyy!

Taimistoilla ja puutarhoilla on vielä hyvin kasveja tarjolla. Joten, jos haluat ensi kesäksi jotain uutta puutarhaan , istuta nyt ja nauti ensi kesänä !