Piha- ja puutarhaneuvonta


Piha-ja puutarhaneuvontaa teen ympäri vuoden, mutta pääosin se keskittyy kevät- kesäkauteen. Pihakäyntejä varten kannattaa ottaa yhteyttä hyvissä ajoin ennen aiottuja rakentamis- tai istutusaikeita. Toukokuusta elokuulle tavoitat minut myös Piha ja Puutarha J. Ahvenjärveltä, jossa olen neuvonta-ja myyntitöissä.

Pihakäynti maksaa asiakkaalle 50€/ käynti + matkat kilometrikorvauksen mukaan. Jos käynnin lisäksi asiakas haluaa pihan tai esimerkiksi perennaryhmän hahmottelua , on hinta tuntiperusteinen 50 €/h. Tarkat ja yksityiskohtaiset pihasuunnitelmat eivät kuulu yritykseni tuotevalikoimaan.

Pihakäynti on helppo ja edullinen tapa päivittää pihan ja puutarhan ilmettä. Pihakäynnillä käydään paikan päällä läpi toiveita ja haaveita pihasi suhteen, paneudutaan ongelmakohtiin ja yritetään löytää sinulle sopivat ratkaisut . Pihakäynti kestää kohteesta riippuen 1-1,5 h.

Käynnin sujuvuutta lisää se, että mietit etukäteen, millaisia ongelmia tai toiveita sinulla on. Pihan toimintoja ( oleskelualue, leikkipaikka, huoltotilat, käytävät, istutusalueet) on hyvä pohdiskella ja lempikasvit tai kasvi-inhokit kannattaa kirjata ylös. Monille ovat tärkeitä myös pihakasvien värit ja muodot. Kirjat, lehdet, kuvastot ja internet ovat hyvänä apuna kasvien valinnassa.

Ajankohtaista puutarhassa

Elimme hyvin erikoista aikaa keväällä ja se näkyi myös puutarhoilla. Uudet puutarhanhoidon ystävät kansoittivat myymälät ja taimistot ja yhä useampi piha sai istutuksia. Hyötykasvit , oman ruuan kasvattaminen oli monille nyt se tärkein ajatus. 

Ja hyvä niin, oman ruuan kasvattaminen on ekoteko ja satsaus tulevaisuuteen. Muistakaa kuitenkin, että pelkkä innostus ei riitä. Niitä innolla hankittuja kasveja pitää hoitaa niin, että ne tuottavat iloa myös seuraavina vuosina. Kastelua kannattaa jatkaa ,vaikka sateet ovatkin jo vähän helpottaneet kuivuuden vaivaamaa luontoa. 

Syyslannoitus elokuulla antaa monivuotisille kasveille paremmat eväät talvea vastaan ja seuraavan vuoden kasvua ja satoa ajatellen. 

Ja jos sitä intoa jäi vielä käyttämättä , niin syksyllä on hyvä jatkaa istuttamista. Jospa ensi keväänä saisimme elää kuten ennenkin, tai ainakin vähän vapaammin. Ja osaisimme arvostaa , sitä mitä meillä on ja antaa arvoa toisillekin.