Piha- ja puutarhaneuvonta


Piha-ja puutarhaneuvontaa teen ympäri vuoden, mutta pääosin se keskittyy kevät- kesäkauteen. Pihakäyntejä varten kannattaa ottaa yhteyttä hyvissä ajoin ennen aiottuja rakentamis- tai istutusaikeita. Toukokuusta elokuulle tavoitat minut myös Piha ja Puutarha J. Ahvenjärveltä, jossa olen neuvonta-ja myyntitöissä.

Pihakäynti maksaa asiakkaalle 50€/ käynti + matkat kilometrikorvauksen mukaan. Jos käynnin lisäksi asiakas haluaa pihan tai esimerkiksi perennaryhmän hahmottelua , on hinta tuntiperusteinen 50 €/h. Tarkat ja yksityiskohtaiset pihasuunnitelmat eivät kuulu yritykseni tuotevalikoimaan.

Pihakäynti on helppo ja edullinen tapa päivittää pihan ja puutarhan ilmettä. Pihakäynnillä käydään paikan päällä läpi toiveita ja haaveita pihasi suhteen, paneudutaan ongelmakohtiin ja yritetään löytää sinulle sopivat ratkaisut . Pihakäynti kestää kohteesta riippuen 1-1,5 h.

Käynnin sujuvuutta lisää se, että mietit etukäteen, millaisia ongelmia tai toiveita sinulla on. Pihan toimintoja ( oleskelualue, leikkipaikka, huoltotilat, käytävät, istutusalueet) on hyvä pohdiskella ja lempikasvit tai kasvi-inhokit kannattaa kirjata ylös. Monille ovat tärkeitä myös pihakasvien värit ja muodot. Kirjat, lehdet, kuvastot ja internet ovat hyvänä apuna kasvien valinnassa.

Ajankohtaista puutarhassa

Nyt on valojen aikaa....siis jouluvalojen !

Puutarhassa on paljon hyviä paikkoja sijoitella jouluvaloja ja lyhtyjä kynttiöineen. Vanhat omenapuut saavat aivan uuden ilmeen, kun valaiset ne alhaalta päin. 

Lyhtyjä voi sijoitella terassille ja kuisteille . Jos kynttilän polttaminen tuntuu liian uhkarohkealta, löytyy kaupoista jo paljon ledvaloja , sekä ulos että sisälle. 

Vain mielikuvitus on rajana. 

Ja valoisampia aikoja odotellessa:  Rusakot ovat aloittaneet tihutyönsä jo nyt= jos vielä on omenapuita , pensasmustikoita ja muita rusakonherkkuja suojaamatta , niin nyt nopsasti asentamaan verkkoja.